keskiviikko 30. tammikuuta 2008

tiistai 15. tammikuuta 2008

sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Nestor pienenä



Tämä ei ole Nestorin kuva, vaan samannäköisen kissanpennun kuva on täältä
The sleeping feline by nadmental

Nestor oli pikkuisena yhden viikonlopun meillä ja nukkui söpönä koko ajan jalkopäässäni.

Ainoa mistä oli ongelmia, oli Scrabble-peli. Aina kun mieheni ja minä pelasimme sitä, se ei voinut vastustaa kiusausta, vaan hyökkäsi kirjainten kimppuun.

Se oli myös pienempänä hyvin mustasukkainen kännykälle ja varsinkin lankapuhelimelle.

Kissat matkustavat


Shita oli ensimmäinen kissamme Helsingissä

(siirretty Vuodatuksen blogistani)

Olen matkustanut kauan sitten siamilaiskissamme Shitan kanssa junassa. Shita-parka, se joutui vaunuun, joka oli täynnä kanahäkkejä!

Tiesin, että juna seisoi kauan eräällä pysäkillä. Hain Shitan eläintekuljetusvaunusta jaloittelemaan ulos. Mikä haju! Minua alkoi pyörryttää. Ulkona minä oksensin, ja Shita nuuhki ruohoa. Tavallisesti Shita kulki vierellä kadullakin niin kuin koira, ilman hihna, mutta nyt se ei halunnut lähteä ollenkaan takaisin junaan.


Toinen kissamme Tiina, josta on oma tarinansa tässä blogissa, matkusti Atlantin yli lentokoneessa Torosta Montrealin kautta Helsinkiin. Eläinlääkäri oli antanut sille rauhoittavaa lääkettä, ja se oli kuljetuslaatikossa mieheni istuimen edessä. Hän oli nimittäin uhrautunut kissan tuojaksi. Me muut huitelimme Euroopassa junalla, sillä sillä hetkellä meillä ei ollut kotia missään ja tavaratkin kelluivat kontissa jonkun laivan ruumassa.

Tiina pääsi Suomeen, sillä sinä vuonna oli tullut Suomeen venäläisiä kettuja, ja ulkomaalaiset kissatkin saivat tulla ilman karanteenia.

Tiinalla oli ollut mukavaa Torontossa omassa puutarhassa ja kujilla, mutta pihalla liikkuivat myös pesukarhut ja mustat melkein Tiinan kokoiset oravat, joita Tiina pelkäsi.

Kun Tiina tuli Suomeen, sen persoonallisuus oli muuttunut matkalla. Jonkin aikaa se suostui syömään muutakin kuin kuivaa kissanmuonaa. Se ei ollut enää yhtä arka kuin ennen. Kului muutamia vuosia, ja Tiinasta tuli itsevarma kaupunkikissa. Se eli melkein 20-vuotiaaksi.

(Tästä taisi tulla kirjoitus eikä kommmentti)
Entä autot ja kissa? Suomessa meillä ei ole ollut koskaan autoa. Kanadassa kissamme Topi ja Tiina eivät voineet sietää autossa matkustamista. Ehkä ne liittivät sen eläinlääkärille menoon. Yhdistelmä auto ja kissa koitui Topin kohtaloksi. Se jäi auton alle.



Topi ja Tiina lähdössä eläinlääkärille rokotettaviksi. Ilmeet kertovat kaiken.
Topista ja Tiinasta löydät kuvia ja kirjoituksia hakusanoilla kategorioista.



Nestor nukkuu matkalaukussa. Se tietää, että nyt alkaa muutto kotoa pariksi viikoksi. Nestor tietää, että raitsikka tuo sen toiseen kotiin. Se tunnistaa oikean raitsikkapysäkin. Ehkäpä on bussi-ihmisiä ja raitsikka-ihmisiä. Samoin on bussi-kissoja ja raitsikka-kissoja.
(Kuvat olivat aikaisemmassa blogissa)

Kommentti keskusteluun sairaasta kissasta


Indonesialainen kulkukissa. Kuva: Tuula Heiskanen
Tämä on kommentti, jonka kirjoitin Kirsti Ellilän blogiin Vanha arpi -kirjoituksen jälkeiseen keskusteluun:
Olit ehkä sittenkin viisas. Olisiko kotikaupungissasi ollut silloin eläinlääkäriä, joka olisi pystynyt (ja joutanut) parantamaan kissan, jonka "kyljet olivat täynnä paiseita"?
Kun asuimme Torontossa, meillä oli iso ja vankka kissa Toby, joka tappeli usein muiden kissojen kanssa. Kerran eräs (=yksi) haava pääsi tulehtumaan paksun turkin alla. Ehkä Toby oli tapellut silloin pesukarhujen kanssa. Ne tonkivat suurkaupungeissa roskiksia, jos roskalaatikon kansi ei ole tarpeeksi painava.
Topi oli kuolla siihen tulehdukseen. Vain monenlaiset lääkkeet ja taitava eläinlääkäri pystyivät pelastamaan Topin. Kun se tuotiin eläinsairaalasta leikkauksesta, se oli kuin varjo entisestään ja oli myös menettänyt ruokahalunsa.
Ihme sai sen syömään. Lapset olivat laittaneet tacoja. Tuttu ja vahva meksikkolaisen ruuan tuoksu herätti ruokahalut, ja Topi hoippui lautasen ääreen. Se söi kaikkea, mitä omat ja naapurien lapset sille antoivat. Se rakasti chipsejä ym. Niillä se virkosi henkiin. Mutta se oli hilkulla.
Kun viimeisin kissamme Tiina dementoitui vähän yli 19-vuotiaana, emme pystyneet alussa ajattelemaankaan sen viemistä lopetettavaksi. Odotimme liian kauan ja aiheutimme kissalle turhaa kärsimystä.
Kirsti, äitisi teki ihan oikein. Hän vei kissan lopetettavaksi sinne, missä oli ehkä kaupungin ainoa eläinlääkäri.


Jos kissa karkaa, se joutuu Suomessakin etsimään ruokansa roskalaatikoista tai kaatopaikoilta. Kun eräs kissoistamme hyppäsi ulos toisen kerroksen ikkunasta, se joutui kulkuriksi ja löytyi vasta kuukauden kuluttua. Se ei toipunut koskaan seikkailustaan. Se oli syönyt jotakin, joka oli pilannut täysin sen vatsan. Se oli surullinen juttu.

Kissat keskiajalla

Hyvä rottakissa oli aarre keskiajalla. Sen saattoi antaa vaikkapa häälahjaksi. Tässä tornitalon palvelustyttö Meg aikoo ottaa syliinsä Punaturkin. Millaisia olivat kissat keskiajalla? Suurin osa kissan kuvista on mustavalkoisia. Mieleen ei tule yhtään värillistä kuvaa kissasta. Olisikohan kissa mukana maalauksissa? Leonardo piirsi muhkean kissan Jeesus-lapsen syliin. Löytyisiköhän se kuva netistä?

Leonardo ja kissat

Kuva on nukketalosta, jonka olen . Kuva on nukketalostani: Anna Amnell

Mllainen kissa olet?

What kind of cat are you?

Aristocat! You're a sophisticated cat, proud to hold your head up high even when somebody ruins your day. You do have your bad hairball days, but instead of freaking out over something, you'd much rather take it in stride and move on.
Take this quiz!

Quizilla Join Make A Quiz More Quizzes Grab Code

Testi löytyy täältä

Kissat taiteessa

Maalauksia, piirroksia, veistoksia, taidetta kissoista

Anja Konkka, Tyttö ja kissa, 1957.

Anja ja Anita Konkka ja tietenkin mukana myös kissa.

Kissalinkit

Linkit tarkistettu 1/2008

Makupalat


For Cat Lovers Only paljon kissatietoa


Kissoja Lankakomerossa kin


Vieno on muuttanut Vuodatukseen: Kissan silmin


Kirjastokissoja Catmap



I love my cat (Flickr-ryhmä)


Chats du Monde



Felinomania (ransk.)


Les Chats – nämä naukuvat!


Markus Masatakan poimimia kissankuvia Flickristä





perjantai 4. tammikuuta 2008

Tämä ei ole kivaa

 


Nestor esittää vastalauseen ystävälleen, joka pakkaa matkalaukkujaan ja aikoo lähteä takaisin ulkomaille töihin loman jälkeen.
Posted by Picasa

Tuollahan on lintuja!

 


Sinne kun pääsisi. Mutta ei. Pitää olla sivistynyt kissa, joka ihailee lintuja ikkunan takaa.
Posted by Picasa

torstai 3. tammikuuta 2008

Joulu taitaa olla ohi

 


Nestorin ajatukset alkavat kääntyä omaan kotiin. Tuovatkohan tuliaisia tänäkin vuonna?
Posted by Picasa

tiistai 1. tammikuuta 2008